Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розслідування і розгляд воєнних злочинів: суддя ВП ВС відвідав США в межах програми «Відкритий світ»

23 квітня 2024, 11:01

Суддя Великої Палати Верховного Суду Микола Мазур у складі групи українських фахівців, до якої входили представники судової влади, прокуратури та Збройних Сил України, узяв участь у візиті до Сполучених Штатів Америки в межах програми обмінів Конгресу США «Відкритий світ». Візит був присвячений розслідуванню і розгляду численних воєнних злочинів, скоєних російськими силами на території України.

У межах поїздки українська делегація зустрілася з представниками групи з питань відповідальності за воєнні злочини в Україні Міністерства юстиції США, Державного департаменту США та аналітичних підрозділів Конгресу США, з якими обговорили проблеми й перспективи притягнення до кримінальної відповідальності за воєнні злочини, вчинені росіянами. Серед іншого, учасники української делегації наголошували на важливості сталої та безперервної підтримки України з боку США й інших західних партнерів, адже без Перемоги над агресором неможливо забезпечити справжній мир і відновлення правопорядку.

Учасники візиту також поспілкувалися з американськими суддями, прокурорами, адвокатами, поліцейськими та правознавцями, ознайомилися з функціонуванням правової системи США, а також обговорили питання, пов’язані з темою поїздки.

Окрім того, українська делегація двічі виступила перед представниками місцевої громади у Вудленді (штат Каліфорнія) з презентацією щодо розслідування воєнних злочинів в Україні. Спікери, акцентуючи на численних і страшних воєнних злочинах, які вчиняють російські загарбники проти України та українських громадян, розповіли звичайним американцям про жах війни, в якому продовжують жити українці.

Представники делегації висловлюють вдячність Congressional Office for International Leadership, Open World Program, Rotary International, the Woodland Noon Rotary Club, American Councils Ukraine за організацію візиту.

Верховний Суд