Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває співпраця ДСА України з українсько-канадським проектом "Підтримка судової реформи в Україні"

10 липня 2017, 09:07

3 – 8 липня 2017 року відбулася низка заходів, ініційованих Державною судовою адміністрацією України за сприяння українсько-канадського проекту "Підтримка судової реформи в Україні".

Зокрема, 3 – 4 липня відбувся семінар "Виїзні судові засідання та укрупнення судів", де обговорено досвід Канади під час виїзних судових засідань, а також стратегії пом’якшення і зменшення впливу, пов’язаного з ліквідацією судів.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, відкриваючи заходи, подякував канадським партнерам за підтримку прагнень ДСА України та організацію навчально-методичних заходів для суддів та працівників апаратів судів. "Сьогодні, коли час потребує стрімких рішень та змін, важливо раціонально використати час і можливості, а відтак, досвід Канади у питаннях налагодження взаємодії, співпраці в суді, оптимізації діяльності є дуже важливим", - наголосив Зеновій Холоднюк.

5 – 6 липня 2017 року відбулося засідання робочої групи з розробки нового навчального курсу для керівників апаратів судів та голів судів "Керівництво судом ефективною командою – голова суду та керівник апарату". Експерт проекту "Підтримка судової реформи в Україні" Памела Райдер-Лакхі, яка є спеціалістом із судового адміністрування з багаторічним стажем, презентувала доробок "Розбудова ефективних і дієвих судів шляхом зміцнення спільного лідерства керівників суду". Під час презентації Памела Райдер-Лакхі зауважила, що судді та апарат суду – це одна монета, але з різних сторін, звернула увагу усіх присутніх, що спільна роль голови суду і керівника апарату суду – це стати єдиною командою, виробити спільне бачення та вміти спланувати і перетворити суд у більш ефективний орган здійснення судочинства.

7 – 8 липня 2017 року проведено семінар "Планування і забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій та планування забезпечення безперервної роботи суду".

Експерт проекту "Підтримка судової реформи в Україні", спеціаліст з питань практичної підготовки Юлія Бур’янова означила досвід під час надзвичайних ситуацій у Службі судового адміністрування (Канада), а також надала практичні поради щодо ймовірних кризових ситуацій в суді та порядку дій апарату суду.

По завершенню заходів канадська сторона надала низку власних напрацювань на означені теми та погодилась у подальшому співпрацювати у вказаних напрямках.