Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області залишив під вартою активіста, обвинуваченого у вимаганні грошей у забудовників Хмельницького

18 вересня 2017, 16:58

 Апеляційний суд Хмельницької області залишив без задоволення скаргу місцевого активіста

Сьогодні одному з громадських активістів, якого підозрюють у вимаганні (ч.2 ст.189 ККУ), колегія суддів апеляційного суду області відмовила у задоволенні скарги про пом’якшення запобіжного заходу. Згідно із ухвалою слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду від 8 вересня 2017 року, підозрюваному обрано тримання під вартою до 6 листопада цього року.  

Утім, як альтернативу суддя визначив заставу – 400 тисяч гривень із обов’язком не відлучатися із місця проживання, повідомляти про його зміну та прибувати за викликами до слідчого, прокурора й суду – і заставу на момент розгляду апеляційної скарги було внесено. 

Нагадаємо, прокуратура Хмельницької області, ВБКОЗ Управління Служби безпеки України в області викрили групу осіб з числа громадських активістів, які вимагали гроші у підприємств-забудовників Хмельницького. Про це йдеться на сайті обласної прокуратури.

6 вересня після проведеної спецоперації правоохоронці задокументували факт вимагання в посадовців двох будівельних підприємств міста 10 тисяч доларів США. За цю суму вони обіцяли не створювати перешкоди щодо будівництва багатоквартирного будинку. На кшталт, проведення акцій протесту та ініціювання письмових звернень до контролюючих і правоохоронних органів про можливі порушення законодавства.

 Підозрюваних викрили «на гарячому» під час одержання грошей.