Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у судовому засіданні не виходячи з дому: покрокова інструкція або яких вимог необхідно дотримуватись, щоб це стало реальністю

19 жовтня 2021, 09:23

Одеський окружний адміністративний суд повідомляє, що статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасників судових справ. 

Використання власних технічних засобів учасниками судових засідань є ефективною альтернативою особистій присутності, що сприяє економії часу, ресурсів та оперативності судового розгляду.

Так, особам не потрібно витрачати час на трансфер до суду, що особливо суттєво під час застосування обмежень руху громадського транспорту, а всі необхідні документи будуть поряд.  

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 суд просить відповідально ставитися до підтримки безпечних для життя і здоров’я умов, як працівників суду так і відвідувачів, та вжити заходів щодо участі у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

У інфографіці, підготовленою Одеським окружним адміністративним судом, вказано як саме зареєструватись та створити власний електронний кабінет.

Одеський окружний адміністративний суд