Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скасовано ухвалу слідчого судді щодо помічника депутата

31 січня 2018, 14:46

Ухвалу  слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва від 18 січня 2018 року відносно Рябця Д.М., якою визначено розмір застави, після внесення якої підозрюваний повинен бути звільнений з під варти, в сумі 16 753 500 грн., колегією суддів апеляційного суду Миколаївської області у складі Маркової Т.О., Гулого В.П. та Куценко О.В.  скасовано та постановлено нову ухвалу.

Апеляційну скаргу захисника підозрюваного задоволено частково, так само як і клопотання прокурора Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 Миколаївської області.

Застосовано до Рябця Д.М.,1971 р.н., уродженця м. Керч Автономної Республіки Крим, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 191 та ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 369 КК України, запобіжний захід – тримання під вартою з утриманням в СІЗО м. Миколаєва  до  16.03.2018 року до 19:10 год.

Визначено заставу в розмірі 1000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 762 000 грн., яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем), після внесення якої підозрюваний повинен бути звільнений з-під варти.

Покладено у разі звільнення під заставу перелік зобов'язань, в тому числі прибувати до слідчих кожного четверга; не відлучатися з м. Миколаєва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, утримуватися від спілкування з підозрюваними у даному кримінальному провадженні, іншими посадовими та службовими особами, здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон.

Підозрюваний або заставодавець мають право у будь-який момент внести заставу у розмірі, визначеному в ухвалі про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою, протягом дії ухвали.

У разі внесення застави та з моменту звільнення підозрюваного з-під варти, підозрюваний зобов'язаний виконувати покладені на нього обов'язки. З моменту звільнення з-під варти підозрюваний вважається таким, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

У разі невиконання обов’язків заставодавцем, а також, якщо підозрюваний, належним чином повідомлений, не з’явився за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду без поважних причин чи не повідомив про причини своєї неявки, або якщо порушив інші покладені на нього при застосуванні запобіжного заходу обов’язки, застава звертається в дохід держави, слідчий суддя, суд вирішує питання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави у більшому розмірі або іншого запобіжного заходу.

Визначено строк дії ухвали апеляційного суду Миколаївської області в частині тримання під вартою Рябця Д.М. до 19:10 год. 16.03.2018 року.

Ухвала апеляційного суду набрала законної сили і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

 

За повідомленням прес-служби суду