Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Шепетівці винесли вирок обвинуваченому в замаху на вбивство

08 лютого 2018, 14:30

Найближчі 7 років за гратами може провести житель Славутчини, котрого Шепетівський міськрайонний суд визнав винним у закінченому замаху на вбивство (ч.2 ст.15, ч. 1. ст. 115 Кримінального кодексу України).

За вироком, поножівщина сталася в ніч на 5 листопада минулого року. У одному із сіл Славутського району нетверезий 46-річний чоловік, що раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, посварився зі своєю сестрою та її співмешканцем. Під час сварки останній, аби заспокоїти дебошира, вдарив його в обличчя і виштовхав в іншу кімнату. Коли всі заснули, той взяв кухонний ніж, зайшов до спальні, встромив його у груди кривднику та пішов з будинку.

 Удар припав на ділянку легенів і серця. Летальної трагедії не сталося тільки тому, що в момент удару прокинулася співмешканка потерпілого і викликала «швидку». Лікарі надали своєчасну медичну допомогу.  За кваліфікуючим критерієм небезпеки для життя в момент заподіяння, такі тілесні ушкодження відносять до ушкоджень тяжкого ступеня.

«Умисне поранення життєво важливих органів потерпілого, внаслідок чого могла настати смерть, суд розцінює як свідчення умислу винного на позбавлення життя і кваліфікує такі дії як закінчений замах на умисне вбивство», – зазначено у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду