Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ продовжує співпрацю з Радою Європи стосовно моніторингу прогресу проведення реформ у сфері юстиції в Україні

08 лютого 2018, 13:50

07 лютого 2018 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася робоча зустріч із національним менеджером Проекту Ради Європи «Консолідація реформи правосуддя в Україні» Катериною Галенко та міжнародними експертами РЄ Родеріком Акерманном та Сюзан Верберк.  

Метою зустрічі стало обговорення індикаторів майбутньої онлайн-бази з моніторингу проведення судової реформи в частині повноважень Комісії на базі впровадження Методології виміру прогресу здійснення реформ у сфері юстиції в Україні.

Міжнародні експерти ознайомили учасників зустрічі із поточним станом впровадження згаданої методології та питаннями адаптації ключових індикаторів для основних бенефіціарів, які залучені до процесу реформування правосуддя.

Крім того, учасники зустрічі обговорили технічні аспекти впровадження згаданої методології з метою визначення відповідних показників вимірювання прогресу та подальшу співпрацю між зацікавленими органами судової влади з питань належного наповнення необхідних баз даних.

Наприкінці зустрічі сторони домовились й надалі координувати зусилля для досягнення окреслених цілей.

Комісію на заході представляли член палати з питань добору і публічної служби суддів Сергій Прилипко, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко та заступник директора департаменту суддівської кар’єри, начальник відділу статистично-аналітичної роботи секретаріату Комісії Олег Рибчук.

Довідково:

Загальною метою Проекту Ради Європи «Консолідація реформи правосуддя в Україні» є подальше об’єднання  зусиль України у реалізації реформи правосуддя, надання допомоги у вимірюванні впливу реформ і внеску РЄ та інших міжнародних учасників. Окрім того, Проект дозволить інформувати про хід реформ та нагальні потреби. Ще одним компонентом Проекту є оцінювання потреб Національної асоціації адвокатів України з метою подальшої допомоги Україні у розвитку незалежної та професійної адвокатури.

За повідомленням прес-служби ВККСУ