Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАТ «Сумигаз» судиться із територіальним відділенням АМКУ

08 лютого 2018, 15:29

Господарський суд Сумської області порушив провадження у справі за позовом ПАТ «Сумигаз», яке не погоджується з рішенням Сумського відділення Антимонопольного комітету про стягнення з позивача штрафу в сумі 68 тисяч гривень.

Як повідомляє суддя-спікер Господарського суду Сумської області Оксана Соп’яненко, в рішенні АМКУ, яке оспорює позивач, мова йде про практику встановлення роторних лічильників у багатоповерхівках Сумщини за рахунок мешканців-споживачів. Наразі газове підприємство відмовило, зокрема, громадянину П. у прийнятті на облік зазначеного приладу (лічильника). Колегія місцевого відділення АМКУ визнала ці дії такими, що порушують законодавство про економічну конкуренцію, у зв’язку з чим на «Сумигаз» було накладено штрафні санкції в сумі 68 тис. грн. .

Позивач просить судвизнати недійсним та скасувати рішення адміністративної колегії Сумського обласного тервідділення АМКУ “Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу”, а також стягнути з відповідача судові витрати. Втім, відповідач – територіальне відділення Антимнопольного комітету України - в письмовому відзиві виступає проти задоволення цих позовних вимог.

Розглянувши матеріали справи, суд ухваливпризначити справу до розгляду по суті на  6 березня  2018 року .

За повідомленням прес-служби суду