Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області продовжив строк дії запобіжного заходу, обраного особам, що працювали у правоохоронних органах

08 лютого 2018, 16:52

Ухвалами слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 24 січня 2018 року продовжений строк застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту Сиченку В.М., а також продовжені строки застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави Одеському Р.М. та Рагулічу В.І., які працювали у відділі розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області, займаючи посади старших слідчих в особливо важливих справах.

Зазначені особи підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.364 ч.2, 366 ч.2, 187 ч.4 КК України, а саме в тому, що вони, після отримання інформації про осіб, які здійснюють перевезення по м.Одесі грошових коштів в особливо великих розмірах на автомобілі марки «Subaru», з метою заволодіння зазначеними грошима вступили у злочинну змову між собою та іншими невстановленими працівниками правоохоронних органів Одеської області на здійснення нападу на цих осіб, поєднаного з насильством, небезпечним для їх життя та здоров’я, шляхом використання працівників поліції як засобу застосування насильства. При цьому, Сиченко В.М., Одеський Р.М. та Рагуліч В.І., діючи згідно з заздалегідь розподіленими між ними ролями, зловживаючи своїм службовим становищем та повноваженнями слідчих, створили умови для вчинення злочину, склавши завідомо недостовірні офіційні документи та внесли до офіційних документів завідомо недостовірні відомості про вчинення злочину особою, яка користується автомобілем марки «Subaru», які підписали та погодили з прокурором. Після цього, у жовтні 2017 року, залучивши до своїх дій інших працівників правоохоронних органів, за допомогою яких рух автомобілю «Subaru» був заблокований на вул. Базарній у м.Одесі, а до осіб, що перевозили грошові кошти у сумі 120 000 $, було застосовано насильство, яке є небезпечним для життя та здоров’я потерпілих. Сиченко В.М., Одеський Р.М. та Рагуліч В.І. склали протокол обшуку, у який внесли завідомо недостовірні відомості про виявлення та вилучення з автомобілю «Subaru» зброї та боєприпасів, а здобуті в результаті розбійного нападу грошові кошти у сумі 120 000 $ розподілили між собою та іншими невстановленими працівниками правоохоронних органів Одеської області. 

Ухвалами слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси 24 січня 2018 року були задоволені клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Одеської області про продовження строку застосування запобіжного заходу до підозрюваних Сиченка В.М., Одеського Р.М. та Рагуліча В.І.

Дослідивши доводи апеляційних скарг та матеріали провадження, апеляційний суд залишив ухвали слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси щодо підозрюваних Сиченка В.М., Рагуліча В.І. та Одеського Р.М. без змін.

Таким чином, строк застосування запобіжного заходу щодо підозрюваних продовжений до 24 березня 2018 року.

Також апеляційним судом розглянута апеляційна скарга захисника підозрюваного Сиченка В.М. на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси про продовження терміну тимчасового відсторонення підозрюваного Сиченка В.М. від посади старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Одеській області на 60 діб, тобто до 24 березня 2018 року, за результатами розгляду якої апеляційний суд залишив ухвалу слідчого судді без змін.

Пошук процесуальних документів по даному кримінальному провадженню можливо здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №522/20762/17.

За повідомленням прес-служби суду