Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді обговорили питання співробітництва з українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи

08 лютого 2018, 17:05

Цього тижня у Верховному Суді відбулася зустріч із представниками українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.

У ній взяли участь судді Верховного Суду Олена Кібенко і Лариса Рогач, начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар, директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон, директор Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Бренда Каппер, менеджер Проекту підтримки судової реформи Ігор Осика.

Учасники зустрічі обговорили питання пріоритетних напрямів співпраці. Одним з основних завдань Верховного Суду, як найвищого суду в системі судоустрою України, зауважила  Лариса Рогач, є забезпечення єдності судової практики, прогнозованості судових рішень з метою реалізації принципу верховенства права, зокрема шляхом визначення неформальних способів уніфікації правозастосування судами різних інстанцій та юрисдикцій.

Олена Кібенко повідомила про План реалізації комунікаційної стратегії та вдосконалення менеджменту Верховного Суду, затверджений на спільному засіданні робочих груп. Одними із стратегічних завдань є забезпечення організаційної єдності Верховного Суду, піклування про якісний сервіс, впровадження найкращих IT-рішень в його роботі, функціонування бази даних правових позицій Верховного Суду, проактивна і чесна комунікаційна політика, використання сучасних засобів комунікацій для надання інформації та висвітлення своєї роботи.

Директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон акцентував увагу на важливості довіри суспільства до судової системи та висловив своє бачення  в реалізації комунікацій Верховного Суду із громадянським суспільством та засобами масової інформації, а також запропонував подальші напрями співпраці з Верховним Судом.

Судді Верховного Суду подякували канадським колегам за ініціативу зустрічі та наголосили на тому, що Верховний Суд високо цінує підтримку Канади у реформуванні судової системи України.

 За повідомленням прес-служби суду