Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До ВРП надійшло повідомлення про втручання від голови Волинського окружного адміністративного суду Лозовського О.А.

08 лютого 2018, 16:56

          Голова Волинського окружного адміністративного суду Лозовський Олександр Анатолійович повідомляє, що йому стало відомо про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінального провадження, в рамках якого вчинено дії, що розцінюються головою суду як втручання щодо здійснення правосуддя.

         Зокрема, ухвалою слідчого судді за клопотанням старшого слідчого СУ ГУНП у Волинській області було надано тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні Волинського окружного адміністративного суду, а саме матеріали адміністративної справи за позовом приватного підприємства «Торгівельна компанія «Укр-Петроль» до Володимир-Волинської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області, про визнання протиправним податкового повідомлення-рішення та його скасування з наданням можливості його вилучення.

         Голова суду вважає, що внесення до ЄРДР зазначеного кримінального провадження є тиском на нього як на суддю з боку правоохоронних органів з незаконним використанням наданих їм повноважень у формі залякування з метою впливу та підриву авторитету Волинського окружного адміністративного суду шляхом неправомірного ініціювання кримінального переслідування за очевидної відсутності правових підстав.

         Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено в реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку фактів, викладених суддею, та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України