Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Корнієнко С.В. повідомляє про втручання в його діяльність з боку позивача

08 лютого 2018, 15:25

 

         Суддя зазначає, що у його провадженні перебуває цивільна справа щодо визнання факту спільного проживання без реєстрації шлюбу як підстави для визнання набутого майна спільною сумісною власністю, його поділу та визнання права власності на частину зазначеного майна.

         З літа 2017 року позивач здійснював відеозйомку процесу, яку в подальшому він використовував для створення відеороликів, розміщуючи їх у мережі Інтернет на сайтах «Антизакон», «Подслушано Васильков без цензуры», «Подслушано Васильков без политики» саме під час судового розгляду цивільної справи. У вказаних матеріалах позивач поширює образливу інформацію про головуючого у справі, працівників апарату суду, яка є наклепом та дискредитує суд та суддю.

Як повідомляє суддя, зазначена цивільна справа слухається понад два роки через зловживання позивачем своїм процесуальним становищем, а саме через велику кількість клопотань та негативну поведінку позивача.

         На думку судді Корнієнка С.В., такі дії позивача містять ознаки впливу на суд з метою прийняття рішення на його користь.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено в реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку фактів, викладених суддею, та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України