Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правнича професія в майбутньому: передумови та перспективи

25 квітня 2018, 08:56

24 квітня 2018 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у роботі міжнародної конференції “Забезпечення якості юридичної освіти, університетська автономія та академічна свобода в контексті підготовки фахівців для правничої професії XXI сторіччя”.

На порядку денному конференції - питання  автономії закладів вищої освіти у її тісному зв’язку з поліпшенням загальної якості юридичної освіти, методології забезпечення цієї якості. Планується обговорення сучасних трендів та інновації у сфері юридичної освіти, рекомендацій щодо просування реформи юридичної освіти у світлі міжнародних і європейських стандартів та кращих практик.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук був учасником панельної дискусії “Якість юридичної освіти як передумова високої кваліфікації професійних правників”.

У своєму виступі ректор відмітив, що правнича освіта є елементом конституційного правопорядку. Сьогодні існує необхідність перегляду її стандартів та концепції загалом. Насамперед, концептуальний підхід підготовки правника має змінитись на практично орієнтований. Звісно, створення  інструментів для такої трансформації правничої освіти – процес складний і тривалий. Про це свідчить досвід Національної школи суддів України, яка повністю переглянула доктрину суддівської освіти й перейшла до формування умінь та навичок з широким використанням інтерактивних форм і методів підготовки.

Тому майбутнє юридичної освіти – це розвиток у представників правничих професій обізнаності у праві, мислення та вмотивованості – резюмував Микола Оніщук.

Конференція проводиться Міністерство освіти і науки та Міністерство юстиції України за підтримки ПрограмиUSAID «Нове правосуддя» у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні .

Дивіться відео конференції  за посиланням

За повідомленням прес-служби НШСУ