Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рік без посвідчення водія та 10 200 грн. штрафу - за керування автомобілем у стані наркотичного сп'яніння

26 квітня 2018, 08:53

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Крутій Юрій Петрович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1977 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що водій Ч. 14.02.2018 о 07:20 год. в м. Миколаєві, по вул. 295 Стрілкової Дивізії, 44, керував т/з ГАЗ 5201 з явними ознаками наркотичного сп'яніння (тремтіння пальців рук, зіниці очей не реагують на промені світла). Від проходження медичного огляду на стан наркотичного сп'яніння відмовився в медичному закладі у встановленому законом порядку згідно висновку №225 від 14.02.2018. Своїми діями Ч. порушив вимоги п.2.5 ПДР України.

Правопорушник в судовому засіданні факти, викладені в протоколі, не визнав та пояснив, що від проходження медичного освідування на стан наркотичного сп'яніння не відмовлявся, не здавав сечу на дослідження, оскільки в нього не було фізіологічного бажання. Інші біологічні зразки у нього не бралися.

Вивчивши матеріали адміністративної справи, суд дійшов до висновку, що дії Ч. містять склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП – відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан наркотичного сп'яніння.

Щодо посилання на те, що у Ч. не було фізіологічного бажання для того, щоб пройти медичний огляд, то суд вважає це надуманим та розцінює як спосіб уникнути відповідальності.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 10 200 гривні, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. 

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду