Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суддів Рівненського апеляційного суду — новосілля

22 жовтня 2018, 09:58

           На урочистості до колективу Рівненського апеляційного суду завітали  представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, судової влади, очільники правоохоронних структур, містяни, журналістський корпус Рівненщини. Символічне перерізання стрічки, вручення ключа до реконструйованої будівлі — пам’ятки історії та культури Рівного, оглядова екскурсія приміщенням уже стало історією колективу суду апеляційної інстанції. 

            Захід відкрив Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович, який під час виступу подякував усім, хто брав участь у втіленні в життя цієї надзвичайної місії — відновленні історичної будівлі, яка стала справжньою окрасою Рівного.

            — Ми потребували цього приміщення. І мова зараз іде не тільки про суддів та працівників апарату суду, а й про жителів Рівненщини, які також отримали комфортні умови. Коли ми розпочинали проект з відновлення цієї будівлі, якій у наступному році виповниться 90 років і, більше того, вона не бачила жодного капітального ремонту, місія здавалася нездійсненною. Але завдячуючи підтримці Державної судової адміністрації України, органів місцевої влади, а також колективу Рівненського апеляційного суду, ми не тільки відремонтували це приміщення, а й зберегли громаді міста його автентичний вигляд.    

 

            Вадим Довгалюк, який близько двох десятиріч очолював Рівненський обласний суд, пізніше — Апеляційний суд Рівненської області, побажав присутнім щастя, здоров’я, натхнення у новому приміщенні, затишку в домівках, миру.

            Щирі вітання з новосіллям пролунали і від голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексія Муляренка, голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука, міського голови Володимира Хомка. Вони подякували за те, що вдалося зберегти громаді Рівного одну з найстаріших будівель міста, яка прикрасила центр міста, побажали колективу, аби в новому приміщенні панувала ділова і справедлива атмосфера, а професійність і безсторонність суддів під час прийняття рішень викликали повагу суспільства.

  

            Ігор Бенедисюк, Голова Вищої ради правосуддя, у виступі зауважив: «Вірю, що вас і надалі чекають тільки хороші події. Шановні судді, працівники апарату суду, ви повинні займатися проблемами громадян, а представники Феміди приймати виключно мудрі й виважені рішення».

                                                                

            Павло Луцюк, член Вищої кваліфікаційної комісії судді України, підтвердив, що судді Рівненського апеляційного суду пройшли успішне кваліфікаційне оцінювання і додав: «Суд — це храм, незалежно від віри сповідання, в ньому повинно бути чисто, зручно і справедливо».

— Від вас залежить, як і чим ви це приміщення наповните, — звернувся до присутніх заступник Голови Верховного Суду— Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Льовов.

  

—  Місто виграло від цієї події, адже ви, у першу чергу, поліпшили умови для відвідувачів суду, учасників судового розгляду, суддів, працівників. І, що не менш важливо, відновили цю прекрасну будівлю, яка милує око своєю довершеністю.

            З вітаннями та найкращими побажаннями до присутніх звернулися Борис Гулько, Голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду,  Станіслав Кравченко, Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, Микола Оніщук, ректор Національної школи суддів України, Олег Ткачук, Голова Ради суддів України.

         Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк подякував представникам органів місцевого самоврядування за підтримку, Олегу Полюховичу — за терпіння, а також зауважив, що ДСА й надалі вживатиме необхідних заходів для покращення матеріально-технічної бази та належного забезпечення судової влади.

  

         Олег Полюхович та Зеновій Холоднюк після символічного перерізання стрічки провели гостям оглядову екскурсію будівлею Рівненського апеляційного суду.

  

         До слова, під час урочистостей Олександр Данильчук вручив колективу Рівненського апеляційного суду  Почесну відзнаку Рівненської обласної ради.

            Не залишилися без нагород і працівники суду апеляційної інстанції. Подякою Державної судової адміністрації нагороджено завідуючого господарством  Юрія Процюка, Почесною грамотою ДСА України — керівника апарату Рівненського апеляційного суду Лесю Хилевич.

За повідомленням прес-служби суду