Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вдруге відмовив “Ері” щодо примусової трансляції “Доброго ранку, Країно!”

29 серпня 2018, 17:40

 

29 серпня Господарський суд міста Києва виніс ухвалу про відмову у забезпеченні позову ТОВ “Ера-Медіа” до Національної суспільної телерадіокомпанії України шляхом примусової трансляції телепрограми “Доброго ранку, Країно!” на телеканалі “UA: Перший”. Про це йдеться на сайті “UA: Суспільне мовлення”, повідомляє “Суспільне.Детектор медіа”.

Представники “Ери” на суд не з’явилися. Наступне засідання суд призначив на 29 вересня.

“Господарський суд міста Києва сьогодні розглянув заяву про забезпечення позову та відмовив ТОВ “Ера-Медіа” у забезпеченні позову шляхом примусової трансляції програми “Доброго ранку, Країно!”. Наступне засідання суд призначив на 29 вересня, вказавши на обов’язкову явку позивача ТОВ “Ера-Медіа” та необхідність надання ними доказів щодо необхідності продовження договору”, – повідомили у НСТУ.

Провадження в цій справі відкрито ухвалою від 27 червня 2018 року, у ній суд зазначив, що наданих ТОВ “Ера-Медіа” пояснень і доказів недостатньо для розгляду заяви про забезпечення позову.

Господарський суд Києва зобов’язав “Еру” надати пояснення стосовно підстав для визнання договору з ПАТ “НСТУ” подовженим. 10 серпня 2018 року проходило судове засідання, однак “Ера” не надала відповідних пояснень і її представник не з’явився на засідання.  

“Натомість направили клопотання про відкладення судового розгляду у зв’язку з перебуванням керівника ТОВ у відпустці”, – зазначають у НСТУ.

Незважаючи на те, що Господарський суд виніс ухвалу про відмову у забезпеченні позову ТОВ “Ера-Медіа”, телепрограма “Доброго ранку, Країно!” продовжить виходити в ефірі “UA: Першого”.

Це пов’язано з тим, що за літо ТОВ “Ера-Медіа” “Ера” розпочало 5 судових спорів, щоб примусити НСТУ не закривати телепрограму “Доброго ранку, Країно!”. Один із спорів розглядався 27 червня 2018 року у Святошинському суді  (цивільна справа № 759/9706/18 за позовом ТОВ «Ера-Медіа» до Скачко Злати Георгіївни та ПАТ «НСТУ» про зобов’язання виконувати договір та визнання Договору продовженим). Тоді “Ера” отримала ухвалу про забезпечення позову, що забороняє НСТУ припинити трансляцію програми “Доброго ранку, Країно!”.

НСТУ оскаржила цю ухвалу, і вже 12 липня 2018 року Святошинський районний суд міста Києва її скасував.

ТОВ “Ера-Медіа” подала апеляцію. Наразі Апеляційний суд не призначив дати засідання. Тож НСТУ зобов’язана транслювати “Доброго ранку, Країно!” до рішення Апеляційного суду, повідомляє ІМІ.